Language in Art - Taal in kunst

Het is een van de uitgaven die het jubileum van het Poetry International Festival zo bijzonder maakt: 'Language in art' en 'Taal in kunst' geeft een indruk van drie jaar 'Poetry & Art' tijdens het festival en is een kunstwerk op zich. Een collectors item.

Een boekwerk met een bijzondere opzet: tweetalig ontworpen, gedrukt en gebonden, met een apart deel voor beeld. Aan het eind van het proces wordt gesneden en uitgegeven als twee afzonderlijke boeken. Vooral de complete, ongesneden editie -Nederlands, Engels en beeld ineen- zal een gewild verzamelobject zijn. In deze bijzondere vorm verslaat 'Language in art' en 'Taal in kunst' wat zo'n zestig kunstenaars tijdens de festivals in 2004, 2005 en 2006 hebben laten zien. Bovendien is er nieuw werk opgenomen waarin poëzie en beeld opnieuw een bijzondere relatie met elkaar aangaan.

NewCanvas©Poetry&Art is bij uitstek het resultaat van de festivalambities van directeur Bas Kwakman. Zijn achtergrond in de beeldende kunst maakt de combinatie van kunst en poëzie tot een vanzelfsprekend onderdeel van het festival. Om zijn ideeën in praktijk te brengen, trok Kwakman de Rotterdamse kunstenaar Kamiel Verschuren aan, nu ook samensteller van het imposante boek. Zoals Kwakman hoopte, zocht en vond Verschurem steeds weer een bijzondere en intense versmelting van poëzie en beeldende kunst.

'Language in art' en 'Taal in kunst' wordt tijdens het festival gepresenteerd en is ook onderwerp van gesprek tijdens de eerste Poetry Talk.

Bestellen?

Maak € 57,45 (€ 49,95 en € 7,50 verzendkosten) over op Rekeningnummer: 60.65.14.627 t.n.v. Stichting Poetry International Rotterdam o.v.v. Poetry&Art-Engels of Poetry&Art-Nederlands, afhankelijk van de taal waarin u de uitgave wenst te ontvangen. Vergeet u niet het verzendadres te vermelden. Uw bestelling krijgt u dan zo snel mogelijk thuisgestuurd.

Wilt u uw bestelling laten versturen naar een adres buiten Nederland, neemt u dan contact met ons op via coerwinkel@poetry.nl of bel +31 (0)10 282 27 71.

voorkant taal in kunst_klein.jpg
  Omslag 'Taal in kunst' - 'Language in art' © Kamiel Verschuren
 

  •  Maandag 15 juni, 19.00 uur Poetry Talk ¦ Klein Zaal
Poetry International Festival