Poetry Talks

Iedere werkdag in de vooravond wordt in gesprekken, discussies, interviews en presentaties verdieping geboden op de verschillende festivalprogramma's en wordt discussiemateriaal aangereikt. Tijdens de Poetry Talks leren we de dichter achter het werk kennen, worden verbanden gelegd tussen beeldende kunst en literatuur. Daarnaast wordt er inzicht geboden in de rol van literaire tijdschriften in het vertaaldebat en de verspreiding van poëzie. 

 

Maandag 15 juni, 19:00 uur - kleine zaal
Een Poetry Talk over beeldende kunst en poëzie. Dit jaar vindt u onder de titel A Dictionary op verschillende plekken in de foyer beeldende kunst en poëzie geïnspireerd door Marcel Duchamps The White Box. Ook wordt met Kamiel Verschuren teruggekeken op drie jaargangen NewCanvas©Poetry&Art.


Dinsdag 16 juni, 19:15 uur - foyer

George Szirtes wordt geïnterviewd door Judith Palmer, directeur van The Poetry Society in Londen, die het Britse domein van het Poetry International Web beheert.  


Woensdag 17 juni, 19:00 uur - foyer

De redacteuren van het Kroatische poëzietijdschrift POEZIJA presenteren in een speciale Engelstalige uitgave 'een panorama van Kroatische poëzie van 1998-2009'. POEZIJA publiceert werk van zowel Kroatische dichters als van grootheden uit de wereldliteratuur en slaat bruggen tussen de verschillende literaire werelden die eens verscheurd werden door de burgeroorlog. Het tijdschrift is een belangrijk medium geworden voor interculturele uitwisseling in de Balkan. Een gesprek met Ervin Jahic, hoofdredacteur van het  tijdschrift en de overige redacteuren Ivan Herceg en Tomica Basjic onder leiding van Damir Šodan. 

Donderdag 18 juni, 19:15 uur - foyer
Kazuko Shiraishi wordt geïnterviewd door Yashiro Yotsumoto, dichter en redacteur van het Japanse domein van Poetry International Web.

Vrijdag 19 juni, 19:00 uur - foyer
Waarom kies je er als dichteres voor om in een ander land te wonen en te werken dan het land waarin je geboren en opgegroeid bent? Dichteressen Dunya Mikhail, Valzhyna Mort en Vera Pavlova spreken daarover met de Amerikaanse poëziecriticus, redacteur en dichter Don Share. Hij is tevens senior redacteur van Poetry Magazine, een uitgave van de Poetry Foundation in Chicago. Samen met redacteur Christian Wiman verzorgt Share regelmatig podcasts via de website van de stichting www.poetryfoundation.org.

Poetry International Festival