'Ze kwamen om een dichter te zien'

Al veertig jaar nodigt Poetry International internationale dichters uit om op het podium van een Rotterdams theater poëzie voor te lezen. De dichter, die tijdens het schrijven meestal een papieren einddoel voor ogen heeft, wordt daarbij uitgedaagd om naast pen en geest zijn stem en houding in te zetten. Voordrachten van maar liefst 200 dichters die in de afgelopen veertig jaar aanwezig waren op het festival, zijn gebundeld in de cd-box Ze kwamen om een dichter te zien.

Op zondag 14 juni presenteert Poetry International de cd-box Ze kwamen om een dichter te zien aan groot publiek. Op deze avond wordt een gevarieerde ode gebracht aan de klank van de dichter. Dit gebeurt met optredens van dichters, zangers en acteurs, interviews, beeld- en geluidsfragmenten onder leiding van schrijver en dichter Kees 't Hart.

CD-box

De cd-box Ze kwamen om een dichter te zien is vanaf de presentatie op 14 juni verkrijgbaar op het festival. Samenstelster van de box, Ineke Holzhaus, bracht 700 audiofragmenten van 200 dichters bijeen op vijftien cd's. Deze unieke cd-box, die het enorme audioarchief van Poetry International ontsluit, wordt ter gelegenheid van het jubileum in een gelimiteerde oplage uitgegeven. 'Ze kwamen om een dichte te zien' is verkrijgbaar in de betere boekhandel of via deze site voor € 59,-.

'Ze kwamen om een dichter te zien' bestellen?
Maak € 66,50 (€ 59,- en € 7,50 verzendkosten) over op Rekeningnummer: 60.65.14.627 t.n.v. Stichting Poetry International Rotterdam o.v.v. cd-box. Vergeet u niet het verzendadres te vermelden. U krijgt 'Ze kwamen om een dichter te zien' dan zo snel mogelijk thuisgestuurd. Wilt u de cd-box laten versturen naar een adres buiten Nederland, neemt u dan contact met ons op via coerwinkel@poetry.nl of bel +31 (0)10 282 27 71.

  •  Zondag 14 juni 20.00 uur, Grote Zaal ¦ presentatie: Kees 't Hart
Poetry International Festival